Airco & koeling

KOELING & AIRCO: HOU UW HOOFD KOEL.
airco

Bekijk de gemiddelde temperatuur van de afgelopen zomers eens. Dan weet u: de zomers worden altijd maar warmer. Op hete dagen zoekt u graag verkoeling in uw huis. Ook ’s nachts hebt u het graag aangenaam fris. Zo slaapt u opvallend beter. Plaats daarom een warmtepomp: heerlijk koel in de zomer, lekker warm in de winter. Geert geeft u met plezier het juiste advies.


Geert Bouckaert: expert in airco en koeling.

Het klinkt misschien vreemd, maar met een warmtepomp kunt u uw woning ook perfect koelen. Kiest u voor een lucht/lucht-warmtepomp? Dan haalt u een hoog rendement, zelfs op een snikhete zomerdag. Het enige element dat energie verbruikt, is de compressor. Ik leg de energiezuinige werking graag even uit:
1) U hebt een unit die in uw woning staat en een unit die buiten staat. In de zomer onttrekt de stille ventilator van de binnenunit warme lucht uit uw woning.
2) De ventilator blaast die warme lucht door een warmtewisselaar met koudemiddel.
3) Het koudemiddel neemt de warmte van de lucht op en verdampt. De afgekoelde lucht voert de ventilator terug in uw woning.
4) Het verdampte koudemiddel gaat via de leidingen van de binnenunit naar de buitenunit.
5) De compressor van uw buitenunit drukt het warme gas samen. Die warmte wordt afgevoerd door de buitenunit aan de buitenlucht. Hierdoor wordt het koelmiddel terug vloeibaar en stroomt die weer naar de binnenunit.

Wil u uw huis verwarmen? Dan verloopt dit proces omgekeerd. U leest er hier alles over. Het grote voordeel van een warmtepomp: met één systeem kunt u zowel koelen als verwarmen. Zo spaart u plaats én geld!


3 merken, 3 keer meer rendement.

Een warmtepomp geeft tot 3 à 4 keer meer rendement dan een klassiek toestel. Geert Bouckaert biedt u 3 topmerken aan, van betaalbaar tot premium. Aan u de keuze!
>>Budgetvriendelijk: Haier.
>>Premium: Panasonic en Vaillant.